Angiosperm Phylogeny Group
Dato: 6-4-2016
Gruppen er international og med speciale i plantesystematik og plantetaxonomi.
FORMÅL: De dækfrøede planters taxonomi
Den internationale gruppe forsøger at skabe enighed om de dækfrøede planters taxonomi sammenholdt med de løbende kortlagte molekylære data og målsætningen om at klassifikationen viser afstamningsforholdene.
B E M Æ R K: Det samme gør fonderscience.com!

APG IV- SYSTEMET er en TAXONOMI til klassificering af blomsterplanterne = de dækføede planter = Angiospermae.
Systemet indeholder 64 ordener og 416 familier indenfor de “dækføede” = Angiospermae.

Angiospermae indeholder vist ca. 13.000 kendte slægter og ca. 400.000 kendte arter.

BEMÆRK: Angiospermae blev tidligere kaldt Magnoliophyta. Men mange kilder (fx. ChatBot) opererer stadig med denne betegnelse. Hvorfor mon?

Ifølge WIKIPEDIA blev der i forbindelse med APG III-systemet foreslået, at der blev udarbejdet en formel fylogenetisk klassifikation for alle “landplanter”, der er i overensstemmelse med APG III-klassifikationen. Der var behov for den, da botanikere og fykologer (algeforskere) ofte er uenige om, hvilke taksonomisk rang, man skal indordne en gruppe under.

Fonderscience.com er da så helt enig i, at der er uenighed og at det dermed  er umuligt at få et overblik over “landplanterne” (hvad det nu end er?). Og det er desværre endnu ikke lykkedes fonderscience.com at finde yderligere informationer om dette ellers helt geniale forslag.

Til gengæld er fonderscience.com i gang med at udarbejde oversigter over organismernes RIGE, RÆKKE/DOMÆNE, KLASSE og for udvalgte grupper også ORDENER ud fra oplysninger som forhåbentlig er lige så troværdige som oplysningerne fra APG-gruppen.

Hvis du har kendskab til kilder med data vedr. de nyeste forskningsresultater om antallet af RIGER og navnene på dem, om antal og navne på ANIMALIAs rækker og PLANTAEs divisioner ud over ANGISPERMAE, eller hvis du har andre brugbare oplysninger, må du meget gerne kontakte os!