Anette Fonder Nielsen er
uddannet biolog fra Aarhus Universitet (bevis: Naturvidenskabelig kandidateksamen)
med pædagogikum for gymnasielærere (bevis: Undervisningsministeriet PÆDAGOGIKUM) samt
en efteruddannelse som Miljøadministrator (bevis: Miljøadministrator)
og uddannet Naturfagsvejleder i 2019.
Udtalelse Aarhus Universitet
CV

Anette er desuden stifter af firmaet FONDER® herunder hjemmesiden fonderscience.com.

Læs lidt om undervisningen i en artikel fra Vejle Amts Folkeblad.

UDGIVELSER


Firmaet arbejder fortrinsvis med at udvikle, designe og udgive undervisningsmateriale i de naturvidenskabelige fag for de ældste elever i grundskolen og for gymnasieelever.
I samarbejde med især Fysikforlaget og Fysik og Kemilærerforeningen (København) har firmaet udgivet en plakatserie og en naturvidenskabelig opslagsbog. Både plakatserien og bogen er særdeles velegnet som baggrundsmateriale til især grundskoleunderviserne og perfekt som undervisningsmateriale til gymnasieklasser se venligst her og her.

Desuden er bogen selvfølgelig helt uundværlig for alle elever i udskolingen, fordi bogen er koblet til kravene i naturfagsprøven i 9. klasse.

NATURVIDENSKABENS RØDE TRÅD

Vi arbejder pt på at få udgivet et undervisningskoncept som inddrager det bedste fra “det gamle brætspil” og kombinerer det med den nyeste teknologi via Internettet se venligst her og her samt yderligere information her.
Desuden arbejder vi på at udgive Naturvidenskabens Røde Tråd. 

Anettes undervisning er centreret om denne Røde Tråd.
På overskuelig måde viser Naturvidenskabens Røde tråd indholdet i undervisningen fra 3. klasse til 3.G. Den fungerer også som omdrejningspunktet for ÅRSPLANEN i Anettes undervisning i natur og teknologi, fysik/kemi og biologi. Flere regeringer samt Vejle Kommune har netop ønsket, at der kommer et naturligt flow i den naturvidenskabelige undervisning fra børnehaven til universiteterne. Desuden er denne røde tråd blevet en realitet, fordi undervisningen i naturfagene har manglet en sammenhæng, som gør det nemmere og mere spændende for elever at lære de mange emner og begreber, der hører til de naturvidenskabelige fag. På den måde arbejder vi også målrettet med at kvalificere elevens uddannelsesvalg (vi sælger naturvidenskaben på den mest konstruktive måde 🙂 )
SE PLAKATEN HER: NATURVIDENSKABENS RØDE TRÅD
SE PLANEN FOR VORES KOMMENDE INTERAKTIVE UDGAVE her
SE ET UNDERVISNINGSEKSEMPEL FRA NATURVIDENSKABENS RØDE TRÅD: ELEKTOMAGNETISK STRÅLING

Siden 2015 har vi fortrinsvis brugt Fonders undervisningsmateriale i fagene fysik-kemi og biologi på Firehøjeskolen afd. Nørup. Eksamensresultaterne i den fælles prøve for naturfagene har hvert år imponeret alle. Sommereksamen i juni 2019 landede fx. med et gennemsnit på hhv. 9,5 og 10,4 for de to 9 klasser.

INSPIRERENDE FOREDRAG mm

Firmaet holder gerne foredrag om Naturvidensskabens Røde Tråd og værdien af Fonders Naturvidenskabelige Opslagsbog og undervisningsmetoder.
Firmaets “optræden” er typisk et løft for naturfagsundervisere, og vi har altid nyudviklede, spændende undervisningsmidler med. Det er aktuel og konkret inspiration til undervisningen i udskolingen og på gymnasiet.
Det er hensigten, at foredrag og oplæg om “det der virker” i naturfagsundervisningen på længere sigt kan bestilles via siden her.
Indtil videre er denne lavpraktiske men virkningsfulde ordning gældende:

Er du interesseret i at høre nærmere eller få besøg på din skole med eksempler på det, der virker, skal du endelig kontakte kontoret på telefon 28866227
(altid åben især udenfor normal skoletid og i weekenderne 🙂 )


Firmaet Fonder ligger i smukke omgivelser