er et protein på overfladen af coronavirus .

Dette protein er i stand til at “åbne” en celle i vores krop. Proteinet fungerer nemlig som en slags nøgle. På den måde kan corona-virus derefter trænge ind i cellen og udnytte al det “værktøj”, der er i vores celler. Hertil bruger virus NUCLEOCAPSID PROTEINER.

HUSK: virus er ikke defineret som en levende organisme. Virus kræver nemlig en celle fra en organisme for at kunne reproduceres (=blive til mange virus). SE HER eller nederst på denne side.

Spike-proteinet er et ANTIGEN.
Menneskets immunforsvar bekæmper imidlertid antigener fra både virus og bakterier!

Vores celler danner nemlig antistoffer. På den måde stoppes antigenet og dermed viruspartiklens grove udnyttelse af cellens “værktøj”.

Men vores celler kan ikke danne antistoffer før antigenet har vist sig i cellen. Hvis cellerne ikke er i stand til at danne antistof (eller nok antistof) kan det imidlertid betyde sygdom – og eventuelt døden – for en organisme.

En vaccine betyder typisk, at organismen danner antistoffer som bekæmper antigenerne. Derfor bliver man ikke syg, når man er vaccineret!
Det er også derfor man kan blive immun, hvis man har været syg på grund af en bestemt virus eller bakterie: kroppen har nemlig dannet antistoffer.

HUSK LIGE: virus er ikke en levende celle:

Se originalfilen her