fonderscience.com´s “ledemotiver” er

en overskrift,
en illustration,
et ikon
eller det hele

– med læringsoptimal virkning.

Ledemotivet skal ubevidst “lede” hjernen i den rigtige retning til forståelse og læring.

Denne manipulation (bemærk: med de rigtige hensigter) bør bevirke, at personen tilegnes fagligt stof med et energimæssigt minimum af hjerneaktivitet.

Ledemotiverne er så gennemtænkte, at det faglige emne helt naturligt først “oplagres” i hjernes RAM og derefter – ligeledes uden besvær – stille og roligt lægges ind i langtidshukommelsen.

Denne lagring finder måske oven i købet sted i løbet af natten, mens eleven sover?

SPÆNDENDE UNDERVISNINGSMATERIALE
med spændende ledemotiver

Et afprøvet eksempel er “NATURVIDENSKABENS RØDE TRÅD” vist i uddrag ovenfor.
Eleven “ledes” fra UNIVERSET gennem “småting” til RNA og derefter DNA.

Elevens hjerne tilegner sig dette motiv (kopi) – måske helt uden at forstå andet ord end Universet.
Men lidt info om de andre ord vil meget hurtigt bevirke, at hjernen (ubevidst) opfatter “DET STØRSTE” (Universet) og dets sammenhæng med  DNA-molekylet.

De små “lede-ikoner”:

“CERN” og “GENETIK” vil manifestere sig på nethinden, uanset om de ses på en traditionel trykt plakat eller som ikoner med link på skærmen.

Derfor vil eleven koble CERN til de bitte små elementarpartikler (eller omvendt) og GENETIK associeres til RNA og DNA (eller omvendt).

Vi har oplevet, at elever i 3. klasse hurtigt gennemskuede størrelsesforholdene gennem den røde tråd, og vi har erfaret, at elever til fx 9. klasses naturfagsprøve har overrasket censor pga. overbevisende overblik.

Under alle omstændigheder har vi oplevet, at eleverne har været interesseret i naturfagsundervisningen og materialet fra fonderscience.com. Og det er jo ikke så ringe…..

Det er selvfølgelig også derfor, vi arbejder på at få fx. NATURVIDENSKABENS RØDE TRÅD løftet op på en platform med professionelle medarbejdere.




Ydeevne, Bayern, Bayreuth

Inspirationen til at anvende ordet “ledemotiv” skyldes en helt tilfældig indsigt i Richard Wagners brug af disse i Nibelungens Ring (via spændende programmer om denne operacyklus v. Kristian Leth).

Måske er det slet ikke tilladt at bruge dette musikalske udtryk på denne her måde?