Her i august måned 2017 har en fagmedarbejder hos Undervisningsministeriet vist interesse for Fonders Naturvidenskabelige Formelsamling. Den er derfor til kritisk gennemlæsning hos professionelle naturvidenskabelige fagfolk. Den udtalelse vi herefter får, vil være afgørende for formelsamlingens videre skæbne. (Firmaet Frederiksen vil ikke være med til at udgive undervisningsmateriale, men vil meget gerne sælge det, når vi får det udgivet:-)

Vores håb er, at Fonders Naturvidenskabelige Formelsamling – sammen med de spil vi har udarbejdet – kan blive udgivet til gavn og glæde for alle landets elever og derfor medvirke til, at de danske skoleelever i endnu højere grad får forståelse for og interesse i de naturvidenskabelige fag. Se venligst teksten her:

Idag (25. august 2017) spillede eleverne i 7. klasse ATOMSPILLET (et gammeldags brætspil koblet til undervisning via computeren eller iPad eller Cromebook…..) i grupper på 4-5 elever. Der er 30 elever i klassen! Skolens ledelse v. Bo (fysik-kemilærer og censor) kom for at iagttage spillets fagdidaktiske værdi. Det er selvfølgelig hensigten, at Firehøjeskolens elever skal være blandt landets dygtigste elever: den bedste måde at opnå resultater på, er engagerede børn – som hver især opnår resultater via progressivitet (baseret på ansvar = lyst til egen læring) – og dermed hver især selv mærker en faglige fremgang…og begejstres:-)  En anden vigtig vision for de naturfaglige spil vi anvender i undervisningen er, at eleverne allerede tidligt i den naturvidenskabelige læringsproces opnår både fortrolighed med de grundlæggende emner samt en tværgående indsigt, som naturligt kobler fagene fysik-kemi, biologi og geografi sammen. Iøvrigt to vigtige fokus-punkter som, ifølge alt for mange censorer m.fl., udeblev ved den første obligatoriske nye eksamensform sommeren 2017. Men selvfølgelig ikke for vores elever! Teamet i udskolingen arbejder nemlig målrettet sammen for at skabe optimale betingelser for læring for den enkelte elev, og i de naturvidenskabelige fag anvender vi kontrollerbare metodiske materialer – produceret af fagfolk i tæt samarbejde med eleverne selv. Vi spiller ikke bridge, vi spiller fagspil:-)

Hvis ovennævnte har lydt lidt for fagdidaktisk og akademisk kan så lige tilføjes et strejf af brugbare forståelige og direkte implementerbare elevudtalelser og forslag: Lasse synes virkelig, han lærte noget under spillet (det varede iøvrigt ca. 30 minutter) og kom med det forslag, at der skal være nogle kort som lige giver lidt ekstra motivation og “spil”: eksempelvis et kort som – ved rigtig svar næste gang – giver spilleren ret til at flytte 2 felter. Supergod idé som vi nu medtager. Rasmus var også begejstret for spillet, og kom med det fantastiske faglige forslag, at der udarbejdes opgaver som kræver, at man eksempelvis kan bygge vandmolekylet. Det skal tilføjes, at spillebrikkerne selvfølgelig repræsenterer forskellige atomer. Rasmus bliver hermed også en navngiven designer bag spillet, når vi forhåbentlig snart skal have det udgivet, så landets øvrige elever også kan spille med:-D

For god ordens skyld skal det lige understreges, at enkeltmandsfirmaet bag disse faglige spil, har arbejdet tæt sammen med skolens tidligere elever (som også har været “forsøgskaniner” i processen:-) og at Jonathan Hald (9. klasse 2015-2016) under processen er kommet med konstruktive IT-forslag og idag både styrer og udvikler fonderscience.com via sit firma Anderledes Net. 

Læs venligst mere her:  Undervisningsmateriale fra Fonder

Denne side er opdateret den 27-8-2017