Rigtig god påske

håber vi snart kan ses igen. Keder I jer for meget så nyd lige denne side STOR HORNUGLE (ugletv)
og denne video: det er ikke et påskelam men det er næsten lige så sødt 🙂

 HJEMMEUNDERVISNING UGE 14 – ? 2020

DATO: 30-3-2020
BEMÆRK: Fantastisk spændende opgaver jeres forældre også meget gerne vil /ikke kan lade være med at følge med i!
Lektier til 6. klasse, 3.-4.-klasse og 5. klasse i NATUR og TEKNOLOGI / BIOLOGI

EMNER: ARTSKENDSKAB, ADFÆRD og “FELTBIOLOGI”

I skal følge med i DOF (Dansk Ornitologisk Forening) hjemmesiden, hvor et havørnepar er videoovervåget.
Klik på link til ørnereden herunder teksten og foto.
Mindst én gang om ugen, skal I klikke ind på reden og kort beskrive. hvad I ser. Det skal bare være et par linjer.

MEN HUSK: I SKAL skrive hvad dato og hvilket klokkeslet/tidspunkt I observerer reden (ser på reden) og HVORDAN VEJRET ER!
Gem jeres notater (på papir, på mobiltelefon eller computer…) DET ER LEKTIER:-D

Eksempel:
25-3-2020 kl. 12.27 Kun den ene voksne fugl på reden (varmer æggene). Sol og lidt vind.

På et tidspunkt – når vi mødes igen:-) – så samler vi disse resultater, og får en fantastisk logbog over dette havørnepars yngletid!
Den udgiver vi derefter her på hjemmesiden. Måske er der også nogle (foruden mig) der lige tager et foto indimellem. OG LAVER TEGNINGER til vores kommende IT-havørnelogbog?!

LINK TIL ØRNEREDEN

Læs mere om havørnene her

HUSK: Kontakt mig hvis I har spørgsmål, problemer med at logge ind, mangler flere lektier osv.
Jeg er (24-7) på mobil: 28866227 og AULA.

GOD FORNØJELSE

Sidste nyt:

I forbindelse med denne hjemsendelsessituation er jeg i kontakt med nogle kollegaer fra andre kommuner. Det betyder, at jeg er blevet inspireret til at deltage i et kursus, hvor man som underviser lærer, hvordan man kan udarbejde en undervisnings-video-sekvens som gør læringen ekstra inspirerende for eleverne. Det betyder, at jeg håber at kunne tilføje et sådan undervisningsmedie til min hjemmeside i nærmeste fremtid:-)
Desuden deltager jeg i vores egen kommunes kursus i on-line undervisning i næste uge.
Det skal nok blive godt!

HJEMMEUNDERVISNING uge 13 2020

Hej elever og forældre,
jeg er da noget så virkelig imponeret over de fantastisk flotte resultater eleverne har opnået med disse opgaver. Jeg var lidt bekymret over, at jeg alligevel valgte dette høje niveau (udskolingsniveau). Men jeg skal da love for, I er nogle velvidende elever i 6. klasse. Utrolig godt gået!
Jeg nulstiller imidlertid de opgaver, eleverne har besvaret med under 60%. Det betyder, at disse opgaver kan besvares igen – og det er noget, man virkelig kan lære meget af.

Hvis I har specielle ønsker, som elev eller som forældre til elever, så ringer eller skriver I blot til mig (24-7): 28866227.
Måske har nogle af jer lyst til at få mere end 60% rigtige svar? Så beder I mig bare nulstille opgaverne.

TIL VIGTIG ORIENTERING:
Jeg lægger lidt træningsopgaver ind på biologitjek, fordi rigtig mange af jer er færdig med alle dem, der var lagt ind:-)
I skal blot klikke her
Kontakt mig straks, hvis det ikke virker!

Hvis I har svært ved at logge ind eller lign. så må I endelig kontakte mig. Så skal jeg guide jer hurtigt og nemt igennem til https://biologi.tjek.net/
og evt. uddybe dette materiale:
Hvirvelløse dyr
Hvirveldyr

HJEMMEUNDERVISNING uge 12-13 2020

VIGTIGT TIL FORÆLDRENE:
I skal vide, at jeg er på telefonen 28866227 hele døgnet begge uger. I er meget velkommen til at sende sms eller ringe, hvis I har spørgsmål eller lign.

Hej forældre og elever i 6. klasse.
I forbindelse med den situation vi er i lige nu, foreslår jeg, at eleverne bruger dette link: biologitjek.dk
På denne hjemmeside har jeg åbnet nogle testopgaver. Disse test-opgaver SKAL eleverne tilgå via deres UNI LOGIN. Men eleverne kan lave testopgaverne i den rækkefølge, de lige har lyst til. Der er opgaver fra emnerne HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR. Det er det, vi er i gang med lige nu!
Eleverne kan selvfølgelig også altid arbejde med træningsopgaver på hjemmesiden biologitjek.dk, hvor facit efterfølgende straks kan ses.
Jeg plejer at anbefale, at eleverne får minimum 60% rigtige. Men det bestemmer I alle helt selv. Og det er vigtigt, at I er klar over, at der er opgaver, I ikke kan besvare (det kan jeg heller ikke:-), fordi vi ikke har været omkring alle underemnerne endnu.
BEMÆRK VENLIGST: egentlig er disse opgaver beregnet til elever fra 7. klasse og opefter. Imidlertid er 6. klasse så meget inde i rigtig mange af emnerne, at jeg har valgt, at det er disse opgaver eleverne skal/kan lave.

Hvis I løser testopgaverne og får et gennemsnit under 60% eller ønsker at besvare testopgaverne igen, så skal I blot sende mig en sms med jeres navn og hvilken opgave (opgaver) det drejer sig om (eller ringe til mig:-). Så nulstiller jeg den (eller dem) og de kan besvares på ny. HUSK: man lærer rigtig meget af sine fejl:-)

Jeg sætter lige de to små plakater med HVIRVELLØSEDYR og HVIRVEL DYR ind her nedenunder, fordi eleverne nok ikke har disse sider med hjem.

Hvirvelløse dyr

Hvirveldyr