UGE 41

Mandag 7-10-2019
Jeg håber, I har fået noget ud af sidste uges “Atomer”. Ihvertfald har jeg ikke tidligere oplevet en klasse være så hurtig til at forstå de svære begreber i atomlæren. Det er skønt. De sidste fremlægger i dag og jeg husker at forberede OXYGEN og HYDROGEN:-)

UGE 40

Torsdag 3-10-2019
Forhåbentlig bliver vi færdige med grundstofferne idag.

Mandag 30-9-2019
Vi så fantastiske forsøg med oxygenforbrug, carbon brænding, CO2 påvisning og helium. Desuden fremlagde Kobber og Cæsium, så vi blev kloge på de to grundstoffer. Hertil venter der os lidt spændende forsøg. Desuden så I mit forsøg på en microbit programmeret lysmåler:-)

Det går altså super super godt med jeres fremlæggelser. Jeg er virkelig imponeret over både jeres høje faglighed og den måde, I har total styr på jeres materiale på. Nogle grundstoffer mangler stadigvæk at fremlægge, og jeg mangler at hjælpe et hold med forsøg. Vi starter ugen med at lave molekyler med molekylesættene, og så skal vi have “grundstofferne” afsluttet.
I skal bruge LINKET HER  om GRUNDSTOFFER, når der er gruppeundervisning med forsøg eller lign.
I skal læse emnerne: ATOMER, GRUNDSTOFFER og KEMISKE FORBINDELSE/MOLEKYLER samt besvare opgaverne i linket.
Desuden kan I også lave opgaver på FYSIK-KEMI TJEK.

UGE 39

Torsdag 26-9-2019
FREMLÆGGELSER incl. forsøg

Mandag 23-9-2019
De fleste er færdige med at forberede deres grundstof og er dermed klar til at fremlægge. Men jeg mangler at hjælpe nogle elever med de forsøg, der skal bruges til fremlæggelsen. Vi blev imidlertid næsten færdige med det idag.

UGE 38

Torsdag 19-9-2019
I mandags nåede vi at få lavet forsøg med metal (GULD-SØLV holdet) og afprøvet HELIUM. Forinden snakkede vi lige lidt om de forskellige grundstofgruppers arbejde, og at alle er helt klar over, at der skal være arbejdsro, også selv om man arbejder i klasselokalet, aulaen eller biblioteket. Vi starter som sædvanligt med at være samlet for at aftale forsøg eller behov for hjælp til opgaverne eller grundstofferne. Idag skal vi ihvertfald have tjek på CARBON og KOBBER. Men allerførst skal I alle lige logge ind på en spændende side med opgaver om grundstoffer.

Mandag 16-9-2019
I torsdags fik NITROGEN og URAN (radioaktivitet) gennemgået forsøgene. I fik at vide, at I skal lave MindMeisteren til på næste torsdag SE HER og SKRIV DINE SVAR I DIT HÆFTE! Jeg ledte forgæves efter CARBON.
I skal alle være i fysik-kemi lokalet ved timens begyndelse (og ikke 10 minutter senere). I skal nok få en forklaring på, hvorfor I alle skal være i faglokalet. I er desuden nødt til at være tilstede, når I skal have jeres forsøg gennemgået.
Følgende forsøg gennemgås: Ædle metaller og Carbon.


 

UGE 35, 36 og 37

Torsdag 12-9-2019
Fortsætter hvor vi slap, se venligst nedenfor.
Hvis I er færdige med jeres fremlæggelser, skal I gå igang med artiklerne i fik udleveret i mandags: SE HER og SKRIV DINE SVAR I DIT HÆFTE!

Mandag 9-9-2019

Vi nåede kun forsøg 1 og 4 nedenfor. De efterfølgende forsøg tager forhåbentlig ikke så lang tid. Vi fik talt om, hvad elever skal gøre, hvis de ikke lige har noget at lave: se venligst nedenfor og link til opgaver. Desuden blev det lige omtalt, at det selvfølgelig kun er de elever der viser interesse for deres emner, vi vil bruge “forsøgstid” på. Alle er heldigvis meget interesserede i deres grundstof emne:-)

Grupper får hjælp til forsøg:
1. Elektrolyse af vand
2. “Alkymisterne”
3. Carbon forsøg
4. Calciumforsøg mm.
5. Nitrogenforsøg
Hvis I er færdige med jeres grundstofprojekt, får I udleveret nogle artikler. Ud fra artiklerne kan I lave disse opgaver/besvare disse spørgsmål SE HER SKRIV DINE SVAR I DIT HÆFTE!

Torsdag 5-9-2019 (uge 36) (Fravær 1 elev)
starter vi timen med at få snakket om, hvor langt I er kommet.
Mange af jer skal lave spændende forsøg til fremlæggelsen, og jeg vil forsøge at hjælpe alle grupper individuelt.
Det betyder, at der er elever som skal lave teori mens andre laver forsøg.
Det aftaler vi nærmere om i begyndelsen af timen den 5. september.
Se her hvilke forsøg der indtil nu er aftalt:

GRUPPER TIL GRUNDSTOFFER til uge 37

Projektet går ud på, at eleverne skal fortælle nogle væsentlige og måske spændende ting om et grundstof.
Nogle af grundstofferne vises enten direkte eller indirekte ved nogle små og interessante forsøg.
Med den tid I har til rådighed, forventes det, at I laver eksempelvis 5-10 powerpoints, nogle plancher, modeller eller ligenende.
Se venligst linket til hvilke grundstof den enkelte elev skal fortælle om ovenfor. 

Her er Kosmos DET PERIODISKE SYSTEM


UGE 34

Klassen informeres om “MindMeister” og i grupper spilles Grundstofspillet.
Her er klassens første MindMeister om Det Periodiske System


UGE 33

Hej 7. klasse
det er så skønt at have mødt jer, og jeg er ved at få styr på de fleste (ikke alle:-( ENDNU ) af jeres navne. I fik udleveret “Naturvidenskabens Røde Tråd” og den snakker vi lidt mere om. Og så skal jeg altså lige have jeres navne på plads, I hope.

Har I husket at lave lektien;-) ?