UGE 41

Jeg brugte jer som observatører for et atombygningsprogram til 7. klasse i mandags. Desuden så I mine programmeringsforsøg (lysintensitet) med Microbitten. Tak for jeres positive indstilling og medvirken.
I skal have jeres projekter lavet færdige, og måske når vi at få nogle fremlæggelser også. Grupperne og emnerne: SE HER

UGE 40

Vi gennemgår først jeres INDLEDNING, EMNER (mindst 4) og AFSLUTNING.
Derefter begynder fremlæggelserne

UGE 39

Vi fik snakket om, hvad man skal huske på i forbindelse med projektarbejde. Med andre ord I var med til at lave en MindMeister til brug for projekter både i 5. klasse og i udskolingen. Jeres supergode input får jeg sat ind i MindMeisteren, og jeg får lavet en genvej til den (men det bliver nok først i weekenden). Tusind tak for hjælpen 6. klasse.

UGE 36-37-38

Kødpeptonagar tilberedt til bakteriedyrkning på Firehøjeskolen (Frej og Christian)

Mandag 16-9-2019
Vi gennemgik lige status for grupperne. På siden SE HER kan der lægges materiale ind til de enkelte grupper. I skal blot klikke på en gruppe. Der er fx lagt lidt illustrationer ind til kaningruppen. Derefter startede vi med at se på reglerne for brugen af bunsenbrænder og så et lille forsøg. Bakteriegruppen fik lavet et vækstmedie (føde til bakterier) i petriskåle. SE VENLIGST FOTO. Nu skal vi så se om der kommer bakterier på i ugens løb.

Mandag 9-9-2019
I første time så eleverne nogle forsøg som påviser om en væske er en syre, en base eller om væsken er neutral: Det betyder, at eleverne har fået lidt info om følgende emner: væskeindikator, papirindikator og neutralisering. Dernæst blev det vist, hvordan væsken vand kan adskilles i hhv. O2 og H2 og fik forståelse for, hvorfor der i denne adskillelsesproces dannes dobbelt så meget hydogen i forhold til oxygen. Dermed blev det klart, at de fleste elever har forståelse for formlen H2O.
I anden time arbejdede eleverne med projekterne. Klik evt. under EMNER for at se yderligere spændende oplysninger og materialeforslag etc.

Hej 6. klasse
Vi har nu lært hinanden at kende, og jeg kan (næsten) huske jeres navne:-)
I skal i gang med projektarbejde:
klassen har valgt nogle meget forskellige emner og hver elev har valgt sig ind i et emne: SE HER

I skal alle (også alle i en gruppe) fremlægge om jeres valgte emne.
KRAV TIL FREMLÆGGELSEN:
Tid: ca 5-7- minutter
Præsentation af emnet/underemnet:
BRUG POWERPOINT eller lignende
VIS MODELLER, plancher, skemaer etc.
VIS GERNE EN LILLE KORT VIDEOSEKVENS

HUSK: I må ikke læse højt under jeres fremlæggelse. I må selvfølgelig gerne støtte jer til jeres noter i powerpoint osv.

HUSK OGSÅ PÅ at timerne altid starter i fysik/kemi lokalet. Og næsten hver gang vises allerførst et forsøg:-)