https://www.youtube.com/watch?v=cxfPNc4Wefo
Program som benytter “pianoet” jf. de to geniale elever fra 5. klasse som fandt disse muligheder onsdag den 20-5-2020 🙂

LINK TIL PROGRAMMERING AF MICROBIT: https://makecode.microbit.org/

Rigtig god påske

håber vi snart kan ses igen. Keder I jer for meget så nyd lige denne side STOR HORNUGLE (ugletv)
og denne video: det er ikke et påskelam men det er næsten lige så sødt 🙂

HJEMMEUNDERVISNING UGE 14 – ? 2020

DATO: 30-3-2020
BEMÆRK: Fantastisk spændende opgaver jeres forældre også meget gerne vil /ikke kan lade være med at følge med i!
Lektier til 5. klasse, 3.-4.-klasse og 6. klasse i NATUR og TEKNOLOGI / BIOLOGI

EMNER: ARTSKENDSKAB, ADFÆRD og “FELTBIOLOGI”

I skal følge med i DOF (Dansk Ornitologisk Forening) hjemmesiden, hvor et havørnepar er videoovervåget.
Klik på link til ørnereden herunder teksten og foto.
Mindst én gang om ugen, skal I klikke ind på reden og kort beskrive. hvad I ser. Det skal bare være et par linjer.

MEN HUSK: I SKAL skrive hvad dato og hvilket klokkeslet/tidspunkt I observerer reden (ser på reden) og HVORDAN VEJRET ER!
Gem jeres notater (på papir, på mobiltelefon eller computer…) DET ER LEKTIER:-D

Eksempel:
25-3-2020 kl. 12.27 Kun den ene voksne fugl på reden (varmer æggene). Sol og lidt vind.

På et tidspunkt – når vi mødes igen:-) – så samler vi disse resultater, og får en fantastisk logbog over dette havørnepars yngletid!
Den udgiver vi derefter her på hjemmesiden. Måske er der også nogle (foruden mig) der lige tager et foto indimellem. OG LAVER TEGNINGER til vores kommende IT-havørnelogbog?!

LINK TIL ØRNEREDEN

Læs mere om havørnene her

HUSK: Kontakt mig hvis I har spørgsmål, problemer med at logge ind, mangler flere lektier osv.
Jeg er (24-7) på mobil: 28866227 og AULA.

GOD FORNØJELSE

Sidste nyt:

I forbindelse med denne hjemsendelsessituation er jeg i kontakt med nogle kollegaer fra andre kommuner. Det betyder, at jeg er blevet inspireret til at deltage i et kursus, hvor man som underviser lærer, hvordan man kan udarbejde en undervisnings-video-sekvens som gør læringen ekstra inspirerende for eleverne. Det betyder, at jeg håber at kunne tilføje et sådan undervisningsmedie til min hjemmeside i nærmeste fremtid:-)
Desuden deltager jeg i vores egen kommunes kursus i on-line undervisning i næste uge.
Det skal nok blive godt!

HJEMMEUNDERVISNING uge 13 2020

Hej elever og forældre, jeg er meget imponeret over elevernes flotte besvarelser. Taget i betragtning at vi ikke har gennemgået teorien bag mange af opgavesættene så er resultaterne over alt forventning. Godt gået:-) De elever, der har besvaret et opgavesæt med under 60% rigtige, har jeg nulstillet. Det betyder, at disse opgaver kan besvares igen – og det er noget, man virkelig kan lære meget af.
Har eleverne imidlertid svært ved at skulle igennem disse spørgsmål igen, så kan de bare svare på de opgaver, de evt. mangler at besvare – eller lave nogle træningsopgaver i natur og teknologitjek i stedet for.
Har I specielle ønsker, som elev eller som forældre til elever, så ringer eller skriver I blot til mig (24-7): 28866227.
Hvis I har svært ved at logge ind eller lign. så må I altså endelig kontakte mig. Så skal jeg guide jer hurtigt og nemt igennem til Natur og Teknologi Tjek
og evt. uddybe materialet her
Hvirvelløse dyr
Hvirveldyr
PLASTIC

og
HUSK: JEG ER IKKE LÆNGERE VÆK END TELEFONEN:-)

 

HJEMMEUNDERVISNING uge 12-13 2020

TIL ELEVERNES FORÆLDRE:
Jeg er af den opfattelse, at det er jer der bestemmer, hvor meget jeres børn skal lave i forbindelse med hjemmeundervisning. Hvis I vælger at prioritere andre fag, har jeg selvfølgelig forståelse for det. Mine forslag herunder er dermed kun TILBUD. Imidlertid er eleverne noget så interesseret i og dygtige til faget, så det er virkelig en fornøjelse at undervise dem (og ret sørgeligt for mig, at jeg slet ikke skal se mine elever i 2 uger!).
I skal vide, at jeg er på telefonen 28866227 hele døgnet begge uger. I er meget velkommen til at sende sms eller ringe, hvis I har spørgsmål eller lign.

Hej forældre og elever i 3.-4. klasse.
I forbindelse med den situation vi er i lige nu, foreslår jeg, at eleverne bruger dette link: Natur og Teknologi Tjek
På denne hjemmeside har jeg åbnet nogle testopgaver. Disse test-opgaver SKAL eleverne tilgå via deres UNI LOGIN. Men eleverne kan lave testopgaverne i den rækkefølge, de lige har lyst til. Der er opgaver fra emnerne HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR. Desuden er der opgaver om det emne, Katrine og jeg sammen underviser i: PLASTIC mm.
Endelig kan eleverne selvfølgelig altid arbejde med træningsopgaver, hvor facit efterfølgende kan ses.
Jeg plejer at anbefale, at eleverne får minimum 60% rigtige. Men det bestemmer I alle helt selv. Og det er vigtigt, at I er klar over, at der er opgaver, I ikke kan besvare (det kan jeg heller ikke:-), fordi vi ikke har været omkring emnet.

Hvis eleverne løser testopgaverne og får et gennemsnit under 60% eller ønsker at besvare testopgaverne igen, så skal I blot sende mig en sms med jeres navn og hvilken opgave det drejer sig om (eller ringe). Så nulstiller jeg den (eller dem) og de kan besvares på ny. HUSK: man lærer rigtig meget af sine fejl:-)

Jeg sætter lige de to små plakater med HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR ind her nedenunder, fordi eleverne nok ikke har disse sider med hjem. Desuden sætter jeg plakaten med PLASTIC ind også. Disse sider kan måske være gode at have, når (hvis?) I arbejder med opgaverne?

Hvirvelløse dyr

Hvirveldyr

PLASTIC

 

HJEMMEUNDERVISNING uge 12-13 2020

VIGTIGT TIL FORÆLDRENE:
I skal vide, at jeg er på telefonen 28866227 hele døgnet begge uger. I er meget velkommen til at sende sms eller ringe, hvis I har spørgsmål eller lign.

Hej forældre og elever i 5. klasse.
I forbindelse med den situation vi er i lige nu, foreslår jeg, at eleverne bruger dette link: Natur og Teknologi Tjek
På denne hjemmeside har jeg åbnet nogle testopgaver. Disse test-opgaver SKAL eleverne tilgå via deres UNI LOGIN. Men eleverne kan lave testopgaverne i den rækkefølge, de lige har lyst til. Der er opgaver fra emnerne HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR. Det er de emner, vi er i gang med lige nu! Desuden er der opgaver om det emne, vi senere skal beskæftige os med, nemlig PLASTIC.
Endelig kan eleverne selvfølgelig altid arbejde med træningsopgaver på hjemmesiden Natur og Teknologi Tjek, hvor facit efterfølgende straks kan ses.
Jeg plejer at anbefale, at eleverne får minimum 60% rigtige. Men det bestemmer I alle helt selv. Og det er vigtigt, at I er klar over, at der er opgaver, I ikke kan besvare (det kan jeg heller ikke:-), fordi vi ikke har været omkring emnet endnu.
BEMÆRK VENLIGST: nogle af eleverne i 5. klasse har allerede besvaret 3 af opgaverne om ANIMALIA = DYR. De har besvaret med lang over 60% i gennemsnit, det er altså så godt gået!

Hvis eleverne imidlertid løser testopgaverne og får et gennemsnit under 60% eller ønsker at besvare testopgaverne igen, så skal I blot sende mig en sms med jeres navn og hvilken opgave (opgaver) det drejer sig om (eller ringe til mig:-). Så nulstiller jeg den (eller dem) og de kan besvares på ny. HUSK: man lærer rigtig meget af sine fejl:-)

Jeg sætter lige de to små plakater med HVIRVELLØSEDYR og HVIRVEL DYR ind her nedenunder, fordi eleverne nok ikke har disse sider med hjem. Desuden sætter jeg plakaten med PLASTIC ind også. Disse sider kan måske være gode at have, når (hvis?) I arbejder med opgaverne? Husk nu at plastic mm er et emne, vi først skal i gang med senere! Derfor kan I altså ikke svare på alle spørgsmålene i første forsøg:-)

Hvirvelløse dyr

Hvirveldyr

PLASTIC