Rigtig god påske

håber vi snart kan ses igen. Keder I jer for meget så nyd lige denne side STOR HORNUGLE (ugletv)
og denne video: det er ikke et påskelam men det er næsten lige så sødt 🙂

Se Isabellas fantastiske optagelser af ørneparret:

  1. Gå på SkoleTube
  2. KLIK PÅ “Join kanal”
  3. Skriv koden 5241996F
  4. KLIK PÅ “Join kanal”

HJEMMEUNDERVISNING UGE 14 – ? 2020

DATO: 30-3-2020
BEMÆRK: Fantastisk spændende opgaver jeres forældre også meget gerne vil /ikke kan lade være med at følge med i!
Lektier til 5. klasse, 3.-4.-klasse og 6. klasse i NATUR og TEKNOLOGI / BIOLOGI

EMNER: ARTSKENDSKAB, ADFÆRD og “FELTBIOLOGI”

I skal følge med i DOF (Dansk Ornitologisk Forening) hjemmesiden, hvor et havørnepar er videoovervåget.
Klik på link til ørnereden herunder teksten og foto.
Mindst én gang om ugen, skal I klikke ind på reden og kort beskrive. hvad I ser. Det skal bare være et par linjer.

MEN HUSK: I SKAL skrive hvad dato og hvilket klokkeslet/tidspunkt I observerer reden (ser på reden) og HVORDAN VEJRET ER!
Gem jeres notater (på papir, på mobiltelefon eller computer…) DET ER LEKTIER:-D

Eksempel:
25-3-2020 kl. 12.27 Kun den ene voksne fugl på reden (varmer æggene). Sol og lidt vind.

På et tidspunkt – når vi mødes igen:-) – så samler vi disse resultater, og får en fantastisk logbog over dette havørnepars yngletid!
Den udgiver vi derefter her på hjemmesiden. Måske er der også nogle (foruden mig) der lige tager et foto indimellem. OG LAVER TEGNINGER til vores kommende IT-havørnelogbog?!

LINK TIL ØRNEREDEN

Læs mere om havørnene her

HUSK: Kontakt mig hvis I har spørgsmål, problemer med at logge ind, mangler flere lektier osv.
Jeg er (24-7) på mobil: 28866227 og AULA.

GOD FORNØJELSE

Sidste nyt:

I forbindelse med denne hjemsendelsessituation er jeg i kontakt med nogle kollegaer fra andre kommuner. Det betyder, at jeg er blevet inspireret til at deltage i et kursus, hvor man som underviser lærer, hvordan man kan udarbejde en undervisnings-video-sekvens som gør læringen ekstra inspirerende for eleverne. Det betyder, at jeg håber at kunne tilføje et sådan undervisningsmedie til min hjemmeside i nærmeste fremtid:-)
Desuden deltager jeg i vores egen kommunes kursus i on-line undervisning i næste uge.
Det skal nok blive godt!

HJEMMEUNDERVISNING uge 13 2020

Hej elever og forældre, jeg er meget imponeret over elevernes flotte besvarelser. Taget i betragtning at vi ikke har gennemgået teorien bag mange af opgavesættene så er resultaterne over alt forventning. Godt gået:-) De elever, der har besvaret et opgavesæt med under 60% rigtige, har jeg nulstillet. Det betyder, at disse opgaver kan besvares igen – og det er noget, man virkelig kan lære meget af.
Har eleverne imidlertid svært ved at skulle igennem disse spørgsmål igen, så kan de bare svare på de opgaver, de evt. mangler at besvare – eller lave nogle træningsopgaver i natur og teknologitjek i stedet for.
Har I specielle ønsker, som elev eller som forældre til elever, så ringer eller skriver I blot til mig (24-7): 28866227.
Hvis I har svært ved at logge ind eller lign. så må I altså endelig kontakte mig. Så skal jeg guide jer hurtigt og nemt igennem til Natur og Teknologi Tjek
og evt. uddybe materialet her
Hvirvelløse dyr
Hvirveldyr
PLASTIC

og
HUSK: JEG ER IKKE LÆNGERE VÆK END TELEFONEN:-)

 

HJEMMEUNDERVISNING uge 12-13 2020

TIL ELEVERNES FORÆLDRE:
Jeg er af den opfattelse, at det er jer der bestemmer, hvor meget jeres børn skal lave i forbindelse med hjemmeundervisning. Hvis I vælger at prioritere andre fag, har jeg selvfølgelig forståelse for det. Mine forslag herunder er dermed kun TILBUD. Imidlertid er eleverne noget så interesseret i og dygtige til faget, så det er virkelig en fornøjelse at undervise dem (og ret sørgeligt for mig, at jeg slet ikke skal se mine elever i 2 uger!).
I skal vide, at jeg er på telefonen 28866227 hele døgnet begge uger. I er meget velkommen til at sende sms eller ringe, hvis I har spørgsmål eller lign.

Hej forældre og elever i 3.-4. klasse.
I forbindelse med den situation vi er i lige nu, foreslår jeg, at eleverne bruger dette link: Natur og Teknologi Tjek
På denne hjemmeside har jeg åbnet nogle testopgaver. Disse test-opgaver SKAL eleverne tilgå via deres UNI LOGIN. Men eleverne kan lave testopgaverne i den rækkefølge, de lige har lyst til. Der er opgaver fra emnerne HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR. Desuden er der opgaver om det emne, Katrine og jeg sammen underviser i: PLASTIC mm.
Endelig kan eleverne selvfølgelig altid arbejde med træningsopgaver, hvor facit efterfølgende kan ses.
Jeg plejer at anbefale, at eleverne får minimum 60% rigtige. Men det bestemmer I alle helt selv. Og det er vigtigt, at I er klar over, at der er opgaver, I ikke kan besvare (det kan jeg heller ikke:-), fordi vi ikke har været omkring emnet.

Hvis eleverne løser testopgaverne og får et gennemsnit under 60% eller ønsker at besvare testopgaverne igen, så skal I blot sende mig en sms med jeres navn og hvilken opgave det drejer sig om (eller ringe). Så nulstiller jeg den (eller dem) og de kan besvares på ny. HUSK: man lærer rigtig meget af sine fejl:-)

Jeg sætter lige de to små plakater med HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR ind her nedenunder, fordi eleverne nok ikke har disse sider med hjem. Desuden sætter jeg plakaten med PLASTIC ind også. Disse sider kan måske være gode at have, når (hvis?) I arbejder med opgaverne?

Hvirvelløse dyr

Hvirveldyr

PLASTIC

 

HJEMMEUNDERVISNING uge 12-13 2020

VIGTIGT TIL FORÆLDRENE:
I skal vide, at jeg er på telefonen 28866227 hele døgnet begge uger. I er meget velkommen til at sende sms eller ringe, hvis I har spørgsmål eller lign.

Hej forældre og elever i 5. klasse.
I forbindelse med den situation vi er i lige nu, foreslår jeg, at eleverne bruger dette link: Natur og Teknologi Tjek
På denne hjemmeside har jeg åbnet nogle testopgaver. Disse test-opgaver SKAL eleverne tilgå via deres UNI LOGIN. Men eleverne kan lave testopgaverne i den rækkefølge, de lige har lyst til. Der er opgaver fra emnerne HVIRVELLØSE DYR og HVIRVELDYR. Det er de emner, vi er i gang med lige nu! Desuden er der opgaver om det emne, vi senere skal beskæftige os med, nemlig PLASTIC.
Endelig kan eleverne selvfølgelig altid arbejde med træningsopgaver på hjemmesiden Natur og Teknologi Tjek, hvor facit efterfølgende straks kan ses.
Jeg plejer at anbefale, at eleverne får minimum 60% rigtige. Men det bestemmer I alle helt selv. Og det er vigtigt, at I er klar over, at der er opgaver, I ikke kan besvare (det kan jeg heller ikke:-), fordi vi ikke har været omkring emnet endnu.
BEMÆRK VENLIGST: nogle af eleverne i 5. klasse har allerede besvaret 3 af opgaverne om ANIMALIA = DYR. De har besvaret med lang over 60% i gennemsnit, det er altså så godt gået!

Hvis eleverne imidlertid løser testopgaverne og får et gennemsnit under 60% eller ønsker at besvare testopgaverne igen, så skal I blot sende mig en sms med jeres navn og hvilken opgave (opgaver) det drejer sig om (eller ringe til mig:-). Så nulstiller jeg den (eller dem) og de kan besvares på ny. HUSK: man lærer rigtig meget af sine fejl:-)

Jeg sætter lige de to små plakater med HVIRVELLØSEDYR og HVIRVEL DYR ind her nedenunder, fordi eleverne nok ikke har disse sider med hjem. Desuden sætter jeg plakaten med PLASTIC ind også. Disse sider kan måske være gode at have, når (hvis?) I arbejder med opgaverne? Husk nu at plastic mm er et emne, vi først skal i gang med senere! Derfor kan I altså ikke svare på alle spørgsmålene i første forsøg:-)

Hvirvelløse dyr

Hvirveldyr

PLASTICUGE 8 – 11

LINK: https://mm.tt/1274618283?t=FyobIBP03o

FREMLÆGGELSER 4-3-2020 1. time
Clara og Sofie: SØSTJERNER flot fremlæggelse og både kildehenvisning og systematik var medtaget, supergodt! Deres flotte tegning scannes og lægges ind i mappen på Skoletube. Se den her: kanalen på Skoletube
Mathias og Oliver: DUMBO-BLÆKSPRUTTEN meget spændende valg af hvirvelløst dyr (som de færreste kender). Næste gang må I gerne udtænke en lille model eller lign.

Vi fortsætter med HVIRVELLØSE DYR (se uge 5) og derefter HVIRVELDYR (se senere under uge 10 ca.)
Jeres projektfremlæggelse skal afleveres i kanalen på Skoletube som aftalt. I skal nok få hjælp til at lægge den derind, når I kommer så langt:-) Clara og Sofie H er færdige og hjælper også gerne med at få lagt jeres projekt ind i kanalen.


Det sparer rigtig meget tid under fremlæggelserne og gør det nemmere for mig at hjælpe jer, når alles produkter er samlet på denne kvalitets software:-)

OPGAVE: Hvis I bliver færdig med jeres projekt og jeres model før de andre, skal I artsbestemme nogle dyr:
på kanalen på Skoletube “Hvirvelløse dyr” er der nogle tegninger af INVERTEBRATER. Hvad hedder disse dyr? Og hvad hedder det dyr der er tegnet her ovenfor?

UGE 6

Vi fortsætter med de hvirvelløse dyr og projekter.
HUSK: I skal alle vide hvilken række og hvilken klasse jeres hvirvelløse dyr tilhører. BEMÆRK: I skal ikke kunne det udenad!
VIGTIG INFO: Vi har aftalt, at I må bruge jeres mobiltelefoner som computer i mine timer. I må selvfølgelig ikke bruge den som telefon, og I SKAL lade telefonen blive i faglokalet i frikvarteret.

UGE 5

Se her hvordan I skal lave jeres projekt: Naturvidenskabelige projekter

Emne: HVIRVELLØSE DYR
Lav et lille projekt til fremlæggelse om et hvirvelløst dyr.
GRUPPERNE:
Lasse H. og Jonas: REGNORME
Johanne, Smilla og Freja: SOMMERFUGLE
Josephine. Laust og Thilde: BANANFLUER
Lasse C og Carl: BLÆKSPRUTTER
Oliver og Mathias: Små BLÆKSPRUTTER
Karla, Melina og Johanne J.: MARIEHØNER
Clara og Sofie H.: SØSTJERNER
Mustafa, Diana og Sofie V.: GULDSMEDE og NATSVÆRMER
Lucas, Olivia og Lilly: SØPINDSVIN

(Melina og Olivia vælger emne næste gang: de er kommet i grupper den 19-2-2020)

UGE 3 – 4

Billedresultat for trillobit
Ca. 500 millioner år gammelt hvirvelløs dyr (fossil)

LINK TIL JERES FOTOINDSÆTTELSE

http://E1EF2451

nej det virker ikke, men jeg finder ud af det til uge 4, husk jeres telefon til timen

Emne: HVIRVELLØSE DYR
Lektie: Du skal tegne eller printe et billede af et hvirvelløst dyr. Du skal vide hvad det hedder og helst hvilken række dit dyr tilhører. Det er faktisk lektie til Anette: ved Anette hvilket dyr det er og hvilken række etc. klasse det tilhører?


UGE 44 – 47 ELEKTRICITET OG ELEKTRONIK BYG ET KREDSLØB

Onsdag 20-11-2019 TIMERNE AFLYST

Onsdag 13-11-2019
Sidste onsdag fik I alle sammen bygget kredsløb på computeren med hjælp fra de 3 eksperter i klassen, TAK IGEN DRENGE:-)
Nu skal vi lige gennemgå forskellene på de 5 kredsløb i opgaven (de fleste af jer har forstået det hele, det er super flot!) og så skal I til at lave virkelige kredsløb med en lille bitte pære, motor osv. Desuden skal I måle spænding i virkeligheden. Vi vil nemlig have SPÆNDINGEN helt på plads, inden vi går videre med STRØMSTYRKE og AMPERE.
Vi skal også lære HC Ørsted at kende: DR FILM og måske hilse på Michael Faraday

Onsdag 6-11-2019
Vi fortsætter med spænding (volt) og alle lærer hvordan kredsløb (diagrammer) virker. Hvis vi når det, skal eleverne selv bygge forskellige kredsløb og tegne de respektive diagrammer.
Onsdag 30-10-2019
Vi startede med de 3 energikilder (fossile, vedvarende og atomkraft) og så, hvordan Solens lys kan omdannes til elektricitet og give en lille glødepære lys. Derefter fik alle elever kendskab til begrebet spænding og enheden volt. Via programmet BYG ET KREDSLØB fik eleverne forstået, hvad en kortslutning er. Programmet viste også, hvordan et batteri giver spænding i en lille glødepærer. Til sidst fik eleverne selv lov til at “lave lys” med forskellige jævnstrøms spændingskilder. 2 fantastiske timer hvor alle elever viste både interesse og faglig styrke:-) Det er skønt!

UGE 43 Håber I har haft en god ferie 🙂
Nyt emne introduceres. Nærmere besked i timerne.

UGE 42 EFTERÅRSFERIE

TUSIND TAK til Lucas, Oliver og Jonas for jeres fantastiske indsats som undervisere for 3. klasse torsdag morgen den 4-10-2019. Og tak til Steffen fordi jeg godt måtte låne jer i musik-timen. I gjorde det så supergodt, at jeg nok spørger om jeres hjælp som undervisnings-assistenter igen på et tidspunkt:-)

UGE 41
Jeg har set flere gruppers arbejde, og jeg er virkelig imponeret over de oplysninger, I har fundet om jeres projekter.
Flere af jer har delt jeres filer med mig, fordi jeg har lovet at hjælpe med nogle oplysninger. Nu håber jeg, at jeg kan finde ud af at lægge dem ind i drevet:-) Jeg har lagt nogle foto ind på siden med grupperne (det ved jeg, hvordan man gør:-)
SE HER
Vi skal iøvrigt helst nå så mange fremlæggelser som muligt inden efterårsferien.

UGE 40

I har næsten tjek på jeres emnelister, har I ikke?  Husk at få inspiration om projektemner her.
Alle får gjort projekterne færdige i denne uge.

UGE 39

Vi skal lige have tjek på alle mulighederne i forbindelse med projektorienteret undervisning. 6. klasse har været med til at gennemgå forskellige indfaldsvinkler og dem ser vi nærmere på.

UGE 36-37-38

Eleverne valgte emne og dermed gruppe til de næste ugers arbejde SE HER

Onsdag 18-9-2019
Vi mødes alle i fysik-kemi til fælles orientering mm.
I slutningen af 2. time vil Lasse C og Diana vise, hvorfor træerne ikke vokser ind i himlen. For har du nogensinde tænkt på, hvorfor de højeste træer ikke bliver højere, end de gør? Det højeste træ er vist nok 115,56 meter højt (Seqouia sempervirens se foto). Hvorfor bliver det ikke 116 meter?
Få svaret af Lasse og Diana:-)

Billedresultat for Sequoia sempervirens

Onsdag 11-9-2019 Eleverne hjalp lige med at fremstille ammoniumchlorid ud fra NH3OH og HCl og fik samtidig gentaget syre/base forskelle med indikatorvæsken BTB. Det er et forsøg som skal bruge i 8. klasse, men jeg benytter (udnytter:-) lige muligheden for at vise forsøg samtidig med, at eleverne oplever spændende kemi og alt sammen incl. skjult læring.

Timerne starter typisk med et forsøg som har relation til et eller flere af emnerne.
Idag var en undtagelse: her blev vist et “trylleforsøg” med udgangspunkt i syrer og baser.
Jeg skal nok hjælpe med at finde materiale til jeres emner:-)


UGE 35
Eleverne skal godkende hæfteforsiderne.
Derefter snakker vi lidt om SkoleTubes MindMeister og ser nogle eksempler.


UGE 34
Onsdag den 21-8-2019 skal 5. klasse deltage i et sports arrangement, og det er netop i natur & teknologitimen.


UGE 33

HEJ 5. KLASSE jeg glæder mig til at lære jer at kende.
I de første timer vil vi lige lære lidt om hinanden (og jeg vil forsøge at lære jeres navne:-) og så vil vi sammen kigge lidt på “Naturvidenskabens røde tråd” så I kan få lidt overblik over undervisningens indhold: