TUSIND TAK til Lucas, Oliver og Jonas for jeres fantastiske indsats som undervisere for 3. klasse torsdag morgen den 4-10-2019. Og tak til Steffen fordi jeg godt måtte låne jer i musik-timen. I gjorde det så supergodt, at jeg nok spørger om jeres hjælp som undervisnings-assistenter igen på et tidspunkt:-)

UGE 41
Jeg har set flere gruppers arbejde, og jeg er virkelig imponeret over de oplysninger, I har fundet om jeres projekter.
Flere af jer har delt jeres filer med mig, fordi jeg har lovet at hjælpe med nogle oplysninger. Nu håber jeg, at jeg kan finde ud af at lægge dem ind i drevet:-) Jeg har lagt nogle foto ind på siden med grupperne (det ved jeg, hvordan man gør:-)
SE HER
Vi skal iøvrigt helst nå så mange fremlæggelser som muligt inden efterårsferien.

UGE 40

I har næsten tjek på jeres emnelister, har I ikke?  Husk at få inspiration om projektemner her.
Alle får gjort projekterne færdige i denne uge.

UGE 39

Vi skal lige have tjek på alle mulighederne i forbindelse med projektorienteret undervisning. 6. klasse har været med til at gennemgå forskellige indfaldsvinkler og dem ser vi nærmere på.

UGE 36-37-38

Eleverne valgte emne og dermed gruppe til de næste ugers arbejde SE HER

Onsdag 18-9-2019
Vi mødes alle i fysik-kemi til fælles orientering mm.
I slutningen af 2. time vil Lasse C og Diana vise, hvorfor træerne ikke vokser ind i himlen. For har du nogensinde tænkt på, hvorfor de højeste træer ikke bliver højere, end de gør? Det højeste træ er vist nok 115,56 meter højt (Seqouia sempervirens se foto). Hvorfor bliver det ikke 116 meter?
Få svaret af Lasse og Diana:-)

Billedresultat for Sequoia sempervirens

Onsdag 11-9-2019 Eleverne hjalp lige med at fremstille ammoniumchlorid ud fra NH3OH og HCl og fik samtidig gentaget syre/base forskelle med indikatorvæsken BTB. Det er et forsøg som skal bruge i 8. klasse, men jeg benytter (udnytter:-) lige muligheden for at vise forsøg samtidig med, at eleverne oplever spændende kemi og alt sammen incl. skjult læring.

Timerne starter typisk med et forsøg som har relation til et eller flere af emnerne.
Idag var en undtagelse: her blev vist et “trylleforsøg” med udgangspunkt i syrer og baser.
Jeg skal nok hjælpe med at finde materiale til jeres emner:-)


UGE 35
Eleverne skal godkende hæfteforsiderne.
Derefter snakker vi lidt om SkoleTubes MindMeister og ser nogle eksempler.


UGE 34
Onsdag den 21-8-2019 skal 5. klasse deltage i et sports arrangement, og det er netop i natur & teknologitimen.


UGE 33

HEJ 5. KLASSE jeg glæder mig til at lære jer at kende.
I de første timer vil vi lige lære lidt om hinanden (og jeg vil forsøge at lære jeres navne:-) og så vil vi sammen kigge lidt på “Naturvidenskabens røde tråd” så I kan få lidt overblik over undervisningens indhold: