UGE 6
Nu SKAL robotterne altså være færdige, og så skal vi i gang med noget nyt. Vi skal se på kort over spændende områder.
Hvis vi kan få det til at virke, vil vi se nærmere på Google Earth:

Vi ser disse spændende videoklip:
Sæbebobler og orkaner
Sådan opstår orkaner
Tornadoer
Desuden er det planen, at vi skal tegne og farve orkaner.
Vi tager udgangspunkt i et foto fra en af filmene, se venligst her Tornado

UGE 3 – 4
Vi fortsætter med “Vejret” og robotterne: al det vi overhovedet kan nå 🙂

UGE 1 – 2
Vi er gået i gang med “Vejr” og “Klima”.
Det er hensigten, at vi vil lave en planche med “årstiderne” i akvarel.
Emnet “Robotter” var en succes, så vi arbejder lidt sideløbende med at bygge elevernes flotte robotter færdig – især om mandagen.
Det er skønne, energiske og dygtige elever, jeg ser ingen grund til at give lektier for. Vi når en masse i timerne 🙂

TEKNOLOGIFORSTÅELSE

MATERIALE TIL VIKAR DECEMBER 2021

Mandag 1-11-2021
Robotproduktion i dag 🙂

Fredag 29-10-2021 AFLYST (WOWpark)

Mandag 25-10-2021
Grupperne fik tegnet robotter til 3D modeller.

Mandag 11-10-2021 PROGRAM TIL FRI AFBENYTTELSE AF VIKAREN
Vi nåede ikke det hele i fredags så i dag skal I arbejde i grupper på 3, hvor jeres robottegninger sammenlignes. Herefter skal gruppen sammen blive enige om at tegne en robotmodel, som gruppen næste gang laver en pap model af. Det er den model, vi på længere sigt skal have lys og/eller alarmer i 🙂
Desuden kan vikaren måske også give jer den robotkopi, I ikke fik i fredags. Der ligger en til jer hver på mit skrivebord i teamrummet. Her er også jeres robottegninger.

Fredag 8-10-2021
Vi blev inspireret af de robotter vi så fra både USA, Tyskland og Japan samt “rullebordet” fra Danmark til at tegne et forslag til en robot med en eller anden spændende funktion. I dag arbejdes i grupper på 3, hvor de 3 robottegninger sammenlignes. Herefter skal gruppen tegne en robotmodel, som gruppen bagefter laver en pap model af.
LEGO BOOST modellerne
LEGO BOOST

Mandag 4-10-2021
I starter med at få et nærfoto af Stor Gedehams – som afslutning på emnet Dyr og Planter.
Derefter skal vi til emnet Teknologiforståelse. Vi skal se lidt videofilm om emnet og derefter se nogle “dimser” tæt på.

FRA FRØ TIL KOMPOST

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er FRA-FRØ-TIL-KOMPOST-1024x508.jpg

LINK TIL FORLØBET

Fredag 30-9-2021
Vi når forhåbentlig at afslutte forløbet ovenfor i dag 🙂

Mandag 27-9-2021
I fredags så vi på hvededyrkning og opbygningen af en død kæmpe hveps. Derfor ser vi på “blomster” i dag (se link til forløbet ovenfor) og vi begynder på at få lavet blomsterspillet.

Fredag 24-9-2021
Vi startede timen i Ringive i mandags, fordi I så den video, jeg havde lavet til “søs” i gummibåden ved Ringive Sø. Tak fordi I havde lyst til det 🙂
Fagudtrykkene fra Alinea gav inspiration til et blomsterspil, som vi gik i gang med at lave. Det fortsætter vi med i dag.

Mandag 20-9-2021
Hvordan mon de ny-plantede ærter har haft det i weekenden? Det tjekker vi allerførst.
I fredags fik vi en fornuftig snak om, hvordan man opfører sig bedst over for de store elever. Vi oplevede – nogle af os – at det kan være svært at finde ud af, hvem der er skyld i hvad, når der opstår et “råberi” i skolegården. Under alle omstændigheder blev vi helt enige om, at når de store er uhensigtsmæssige i deres adfærd 🙁 , så vender man bare ryggen til og går. Det virker med urimelige hunde, det virker også på mennesker 🙂
Vi skal nå at gennemgå lidt sider i forløbet “fra frø til kompost”, så vi får flere fagudtryk at bruge.

Fredag 17-9-2021
Vi skal have plantet de bedste ærter fra vores spiringsforsøg i dag!

Mandag 13-9-2021
Vejret var godt, så vi startede med at se lidt på blomsterbedene på det grønne område. Derefter snakkede vi lidt om ordensregler og god adfærd i laboratoriet. Nu skal jeg lige have fundet ud af, om vi fortsat kan bruge de store elevers fysik-kemi lokale.
I slutningen af timen puklede I alle sammen på med naturogteknologitjek.dk og fik så FLOTTE RESULTATER 🙂

Fredag 10-9-2021 VIKAR
Jeg har nulstillet NATUROGTEKNOLOGITJEK. Så kan I alle sammen forbedre jeres resultater. Jeg tror bestemt, at nogle af jer så kommer på 100%.
Klik på linket ovenfor, så kommer du hurtigt til natur og teknologi tjek 🙂
Frøene vi såede er sikker vokset endnu mere. Det undersøger vi på mandag.
RIGTIG GOD WEEKEND

Mandag 6-9-2021
Næsten alle har været logget ind på naturogteknologitjek.
Vi skal lige have sikret, at alle elever har været logget ind.
Derefter skal vi have kigget nærmere på de små frø. De er virkelig vokset hurtigt.
Til sidst i timerne kigger vi lidt på forløbet fra Alinea.

Fredag 3-9-2021
Vi skal se nærmere på frø i stor forstørrelse. Så vi fortsætter hvor vi slap i mandags. Desuden skal vi se på de mange frø-tegninger.

Mandag 30-8-2021
De små ærtefrø har næsten alle sammen dannet en synlig kim. Efter at have kigge nærmere på dem, blev de sat i jord i vores lille bitte drivhus. Derefter blev der kigget nærmere på frø, som havde ligget lidt længere tid i vand. De var ret nemme at dele i 2, så “indholdet” blev synligt.

Fredag 27-8-2021
Hver elev satte en lille ært i lidt vand. Nu håber vi, at der er sket en udvikling her i week-enden. Så vil vi nemlig så den i noget jord.
Vi ser på tegninger af et frø og måske når alle at få logget ind på naturteknologitjek.dk?

Mandag 23-8-2021
På computeren fik eleverne indblik i hjemmesiden her, og blev introduceret til forløbet ovenfor. Desuden blev funktionerne på fysik-kemi lokalets smartboard vist.
ELEVERNE I 3.-4. KLASSE REDDER EN LILLE MISHANDLET MUS
I slutningen af timen – vi var udenfor – opdagede nogle af eleverne, at en lille mus var faldet ned i skakten for enden af sognegårdsbygningen. Den havde desuden forvildet sig ind i en plasticpose. Det viste sig, at musen var fanget i posen, fordi der var bundet en meget stram knude på den. Det nåede 3.-4. klasse eleverne imidlertid ikke at, fordi de skulle til næste time. Men ved hjælp fra to store drenge (8. klasse) blev den lille stakkels mus sat fri. Den var tilsyneladende ok, men meget bange. Hvem mon kan finde på denne form for dyremishandling med en smertefuld død til følge? Det kan ikke være et normalt menneske!
Jeg er stolt af både de elever som så den lille mus og de to elever som hjalp med at redde den.
Tusind tak!
En lille video med episoden kan ses her.

Fredag 20-8-2021
Vi skal i gang med lidt teori om planter og tager udgangspunkt i Alineas projektforløb.

Mandag 16-8-2021
Eleverne blev informeret om de mange sikkerhedsregler i fysik-kemi lokalet. Derefter blev en del kemiske forsøg vist: CO2-indikator og påvisning af carbon med svovlsyre, flammefarver af forskellige grundstoffer og afbrænding af metallet magnesiumoxid (MgO).

Fredag 13-8-2021
Det var herligt at møde en flok elever i virkeligheden, efter kun at have deres foto – i håb om hurtigst muligt at lære elevernes navne. De var utrolig hjælpsomme allesammen, og jeg tror nok, at jeg nu har styr på dem 🙂
Vi bruger de første timer til at lære hinanden nærmere at kende, og når ikke så meget fagligt, men vi skal nok få det indhentet!