UGE 41

Mandag 7-10-2019
Det var helt fantastisk at opleve, hvor hurtigt I lærte at bruge det program, som de 3 friske undervisere fra 5. klasse lærte jer torsdag morgen den 4-10. Det fortsætter I med at afprøve: det er meningen, I skal lave et kredsløb, der virker uden en “flammende kortslutning”.
BYG ET KREDSLØB
Vi andre er I fysik-kemi, hvor jeg efterhånden får lavet en lille video med alle grupperne og deres velfungerende modeller. På torsdag den 10-10-2019 skal vi alle hjælpe hinanden med at opbygge udstillingen i biblioteket – efter nærmere anvisninger fra Helle. Det bliver spændende!
Når vi er færdige med det her LEGOMODEL / UDSTILLINGSPROJEKT, skal vi arbejde målrettet med lidt elektronik i virkeligheden. Det vender vi tilbage til efter efterårsferien.

UGE 40

Torsdag er sidste dag med modeller til udstillingen!
Hvis I ikke arbejder med modeller i fysik-kemi skal I gå på denne side og lege elektriker: BYG ET KREDSLØB

Husk vi starter I jeres klasselokale med at høre fortællingen om to herlige mammutters oplevelser. Det bliver så spændende!
Derefter skal LEGOGRUPPEN i hold optages på video med deres model/modeller til udstillingen.
Det kan godt komme til at tage lidt tid, derfor håber jeg på, at alle har forståelse for, at jeg kun kan være et sted ad gangen:-D

UGE 39
Mandag 23-9-2019 fik pigerne lavet et herbarium til udstillingen, andre fik lavet skilte, forfatterholdet fik “udgivet” deres fantastiske mammutfortælling og LEGO-folkene arbejdede målrettet med modellerne. For at få lidt (skjult) læring ind over, har vi opstillet en rampe til forsøg med design, fart og længder. Vi fortsætter denne læringsproces på torsdag den 26-9-2019.

UGE 36-37-38

Inspirationsmodeller designet af Michael Ramsing 3-4. klasse. Michael er en stor inspirationskilde for både elever og underviser og har et meget stort kendskab til modelbyggeri. Modellen her viser et kodet pengeskab med automatisk pengepåfyldning. Vi forsøger nu at indkøbe “LEGOBOOST” til skolen, fordi Michael anbefaler det.

Torsdag 19-9-2019
I mandags blev der virkelig arbejdet med modeller, og der er mindst 7 færdige til udstillingen. Det tyder også på de andre grupper har fået lavet forskellige projekter som kan indgå i en udstilling. Alle jer der er i fysik-kemi arbejder helt uden pauser, det er virkelig sejt. Og så må jeg igen rose jer for jeres oprydningsevner. Det er skønt at se. Vi nåede ikke de planlagte forsøg, dem laver vi da bare en anden gang. Vi skal idag have aftalt det videre forløb og forventninger til udstillingen, det gælder både legogrupperne og de andre grupper. Pigerne med de pressede blade skal have dem sat flot op.

Mandag 16-9-2019
I jeres klasselokale snakker vi lige om, hvor langt I er kommet med legomodellerne osv. Derefter begynder vi at planlægge, hvad der så skal ske. I fysisk-kemi lokalet vises 2 forsøg: iltens betydning for en forbrænding (Ilt og nitrogen i atm (56)) og lidt mere om indikatorer (“Mørkeblå”).

Torsdag 12-9-2019
Legoholdene har arbejdet videre med modellerne. Nogle af pigerne ville gerne presse blade, så de er gået i gang med at opbygge et herbarium:-)
På mandag skal vi lige lave status over projekterne.

Mandag 9-9-2019
Timerne startede med at introducere begreberne SYRE og BASE samt hvordan, disse stoffer kan påvises. Det betyder, at eleverne har kendskab til indikatorer. Med udgangspunkt i lidt forskellige forsøg blev hhv. syre og base påvist. Desuden blev der “tryllet” med farver i væsketyperne.

Eleverne deles i 2 hold efter interesse: se navnene her: LEGO-modeller og DYR. Vi vil koble de 2 gruppers arbejde sammen til en lille udstilling. Julia har fået den supergode idé at lave skilte til udstillingen. Hvis en elev er på ferie eller lignende kan eleven frivilligt tegne dyr eller lign. til den kommende udstilling.


UGE 35
Alle elever har fået et hæfte til natur og teknologi og har tegnet “Mammutter” samt dekoreret forsiden.
Vi har set filmen “I mammuttens spor” fra National Geographic Channel og fortsætter med at snakke spændende dyr ud fra Williams fantastiske bog:

 


UGE 34
Foruden navnetræning spillede eleverne “selvkontrolfodbold” og vi påbegyndte “MAMMUT” projektet


UGE 33
det var skønt at møde jer alle sammen:-)
Jeg er overrasket over, at I allerede ved så meget, men jeg håber alligevel, at jeg kan være med til, at I får lært meget mere!

I fik udleveret en oversigt over naturfagene. Den kigger vi lidt nærmere på i næste time.